in

POREČ: NK Jadran i ISTRA POMAŽE potpisali povelju o suradnji – Prodajom ulaznica pomoći će se obitelji Radin

NK Jadran 26.08.2021. - Damir Bubić i Aleksandar Nerlović - Foto Tanja Kocijančić

Danas, 26. kolovoza, u sjedištu Nogometnog kluba Jadran predstavljeni su ciljevi kluba za nadolazeću sezonu, gdje je glavni fokus na borbi za vrh lige i ulazak u viši rang, kao i daljnje jačanje škole nogometa. Međutim, glavni događaj na presici bilo je potpisivanje povelje o suradnji s udrugom Istra Pomaže čime su dogovorene zajedničke humanitarne akcije. Prva na redu je “Novi početak” za pomoć obitelji Radin iz Zoričića kod Višnjana kojoj je u požaru stradalo skladište s alatom, pčelarskom opremom i proizvodima namijenjenim za prodaju.

NK Jadran 26.08.2021. – Damir Bubić i Aleksandar Nerlović – Foto Tanja Kocijančić

Potpisnici povelje – predsjednik ove udruge Damir Bubić i član Uprave NK Jadran Aleksandar Nerlović najavili su da će sav prihod od prve ovogodišnje utakmice koja će se igrati 4. rujna u Poreču biti preusmjeren ovoj akciji. Na konferenciji su predstavljeni i novi dresovi igrača koji imaju istaknuti logo udruge Istra Pomaže.

Podsjetimo – četveročlana obitelj u lipnju u požaru ostala je bez svega što su Gracijano i Mirjana Radin, vrijedni poljoprivrednici, godinama stvarali. Ova je udruga ubrzo pokrenula dobrotvornu akciju kako bi im pomogla stati na noge na poticaj prijatelja obitelji Silvana Bartolića.

NK Jadran i IstraPomaže potpisali povelju o suradnji – Foto Tanja Kocijančić

U okviru suradnje Udruga Istra Pomaže i NK Jadran – Poreč poticat će unapređenje razvoja lokalne zajednice i razvoja građanskog društva financiranjem, odnosno sufinanciranjem programa i projekata od općeg interesa. NK Jadran podržat će sve sadašnje i buduće humanitarne aktivnosti udruge Istra Pomaže.

-Jako smo ponosni na činjenicu da je jedan od najjačih i najprepoznatljivijih klubova na poluotoku prepoznao rad naše udruge, kao i prihvatio suradnju u budućim humanitarnim aktivnostima, kazao je predsjednik udruge IstraPomaže Damir Bubić.

Klubu je to bila prilika da otkrije i svoje ambicije u viši rang, a sve je to potvrdio i trener seniora Dalibor Šuran.

Prošla sezona bila je jedna od boljih za Jadran, pa na valu tog entuzijazma, a zahvaljujući novim pojačanjima u prvoj momčadi koje smo ciljano tražili, prošlogodišnjim rezultatima seniora i juniora vjerujemo da je realnost ove sezonu boriti se za vrh i dati ćemo sve od sebe da bi izborili viši rang natjecanja. Čvrsto vjerujem da imamo snagu, znanje i veliku želju da to i ostvarimo, rekao je trener seniora Dalibor Šuran.

Jadran ima i kvalitetnu školu nogometa, jednu od najjačih u Istri.

U zadnjih 7-8 godina Škola nogometa se konstantno razvija, od 2013. kad smo brojali 150 djece, stigli smo do gotovo 300 polaznika i rekordnog broja od 13 natjecateljskih ekipa. To je ponajviše rezultat dugogodišnjeg rada kvalitetnih trenera iz škole nogometa, prethodnih i sadašnje uprave, ali i potpore koje dobivamo od Grada, sponzora, roditelja naših članova i simpatizera kluba. Želimo nastaviti tim putem i raditi na ostvarivanju planiranih ciljeva u Školi nogometa, rekao je Marko Kepčija, voditelj škole nogometa.

Sve dodatne informacije u vezi same akcije možete saznati na web stranici www.istrapomaze.com ili na FB-u Istra Pomaže gdje se ujedno nalaze kontakti osoba koje su zadužene za prikupljanje i organizaciju same akcije.

Kao doprinos kluba ovoj akciji bit će pozvani svi navijači i simpatizeri kluba da dođu na prvu utakmicu koja će se održati 4. rujna u 17 sati protiv NK Krk, a gdje će sav prihod od prodaje karata ići za gore navedenu akciju.

Na krilima fenomenalnih rezultata od netom završene sezone gdje nam je za dlaku izmaklo osvajanje lige, u ovu sezonu ulazimo sa ciljevima borbe za vrh 3.hnl Zapad i osvajanja Kupa Istre. Kvalitetan igrački kadar dokazano imamo, ali ono što nas posebno raduje je velika podrška Grada, partnera i simpatizera kluba, a posebno dosadašnjih i novih sponzora koji su prepoznali naše ciljeve i iz dana u dan se uključuju u naše aktivnosti. Zato ovu priliku koristim da se posebno zahvalim dosadašnjim sponzorima Kluba i potpori koju dobivamo od Grada Poreča, te pozivam nove sponzore da se uključe u ovaj vlak i zajedno sa nama i našim najvjernijim Šajetama kreiraju nove radosti i veselja za sve ljubitelje porečkog sporta, rekao je Aleksandar Nerlović.

Više o obitelji Radin i njihovoj nesreći pročitajte u našim člancima:

ECDC KARTA – Beroš: ‘Hrvatska nije u crvenom‘

Objavljena nova korona-karta