in

KAŠTELIR: Vandali oštetili općinsko službeno vozilo – Izlili beton po haubi

Foto Općina Kaštelir-Labinci

Četiri, za sada nepoznata mladića u noći s petka na subotu oko 1.15 sati stigli su do službenog vozila u vlasništvu Općine Kaštelir-Labinci, kojim se uglavnom koristi komunalni redar, s dvije kante, zatim zamiješali beton i izlili ga po haubi. Općina je, kako doznajemo od načelnika Đulijana Petrovića, događaj prijavila policiji.

Naime, mladiće su snimile nadzorne kamere postavljene na zgradi u kojoj se s druge strane nalazi općinska uprava. Mladići su time uhvaćeni na djelu i očekuje se da će policija ubrzo otkriti njihov identitet.

Maloljetnička delinkvencija na području općine nažalost usporava rast, objavila je općina, dodavši da se zajedno s mještanima trude svima ugoditi. Javno su osudili ovaj vandalski čin, kao i šaranje sprejevima po igralištima, bacanje vatrometa na igralištima i slično, čega također ne manjka.

-Općina se trudi saznati motive takvih djela i s razumijevanjem prepoznati nadolazeća u obliku programa za prevenciju uništavanja kako javne, tako i privatne imovine. Šteta će se sanirati na najefikasniji mogući način. Srećom to nisu učinili na nekom vozilu u privatnom vlasništvu mještana. Iako, nažalost, ovakve stvari plaćamo svi iz naših džepova. Pobrinut ćemo se da ovakvih scena više ne bude, poručili su iz općinske uprave.

NOVIGRAD BICIKLISTI TURISTIČKA ZAJEDNICA

Prvi put više od milijun Poljaka turistički posjetilo Hrvatsku

Novo autobusno stajalište u Vlašićevoj ulici - Foto Grad Poreč

Poreč: Asfaltirane ceste u Bankima, Šušnjićima i Sv. Ani, te autobusno stajalište u Vlašićevoj