in

Knjigovođa pronevjerila skoro 2 milijuna kuna

Foto MUP - Ilustracija

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnja hrvatska državljanka počinila više kaznenih djela pronevjere, zlouporabe povjerenja, krivotvorenja isprave te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 40-godišnjakinju da je u razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do 15. listopada 2021. godine, kao osoba ovlaštena za obavljanje računovodstvenih poslova i vođenja poslovnih knjiga zlouporabila povjerenje klijenata te je obavljala neovlaštene transakcije. Naime, s računa klijenata na svoje privatne račune, na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba te na račune drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos obavljala je isplate, a ponekad i uplate. Također je utvrđeno kako nije uredno vodila poslovne knjige te da je krivotvorila pojedine poslovne isprave, ne bi li prikrila neovlaštene transakcije. Na taj je način oštetila deset pravnih osoba za oko 1.9 milijuna kuna.

Policija je protiv osumnjičene podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je istarska policija 21. veljače.

policija traka prometna nesreća

POREČ: Bomba ispred kuće u Mugebi

lisice policija Ilustracija Pixabay

Policija uhvatila dilera – Osim droge našli i stabljike marihuane