in

Lažna medicinska sestra pokrala staricu

Ilustracija

Policija traga za nepoznatom ženom te upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoj dom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela

Pulska je policija zaprimila prijavu 78-godišnje žene da je pokradena u svom domu. U ponedjeljak, 31. kolovoza oko 12 sati, u dom 78-godišnjakinje u Pješčanoj Uvali došla je nepoznata žena koja se predstavila kao medicinska sestra. Žena je pregledala staricu, a potom je od nje zatražila plaćanje PDV-a za pregled u iznosu od nekoliko desetaka kuna. Kada joj je 78-godišnjakinja predala novac, žena je rekla kako za sljedeći pregled treba smočiti vrat te je 78-godišnjakinja otišla u kupaonicu, a za to vrijeme je nepoznata žena iskoristila situaciju i otuđila starici više tisuća kuna.

Policijski službenici tragaju za nepoznatom ženom, a Policijska uprava istarska ponovno upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoj dom kako ne bi postali žrtve kaznenih djela.

Počinitelji prijevara i krađa se često predstavljaju kao službene osobe, odnosno kao zdravstveni djelatnici, policijski službenici, djelatnici banke, dostavljači, pripadnici vjerskih zajednica ili prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti. Stoga budite oprezni, ne puštajte neznance u svoj dom i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja, priopćila je PU istarska.

Nacionalni Stožer: 1. rujna ukupno 145 novih slučajeva, broj 113 opet aktivan

Strani policajci oduševljeni Istrom i projektom SIGURNA TURISTIČKA SEZONA