in

Lopovi digli u zrak bankomat u Marčani – TZ mora odseliti zbog velike štete u uredu

Očevid u Marčani - Raznesen bankomat u centru mjesta

Policija je jutros oko 3.20 sati zaprimila dojavu o eksploziji bankomata u Marčani. U događaju nije nitko ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta. Policijski službenici obavljaju očevid i provode druge radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, objavila je policija 17. lipnja 2022.

Foto Istra Terra Magica - Bankomat u Marčani lopovi digli u zrak
Foto Istra Terra Magica – Bankomat u Marčani lopovi digli u zrak

Od načelnika Općine Marčana Predraga Pliška doznajemo da je šteta velika i procjenjuju je na oko 100.000 kuna. Bankomat se nalazio u općinskom prostoru, odmah do ureda TZ-a koji se mora preseliti u Krnicu i to od ponedjeljka. Dok sve budu popravili trebat će općini najmanje mjesec dana, veli načelnik.

-Bankomat se nalazio u zasebnom prostoru, do ureda TZ-a. Kad su ga digli u zrak oštećen je taj prostor, stakla su popucala, uništena je prostorija TZ-a, vrata, strop… Šteta je poveća i trebat će najmanje mjesec dana dok se to popravi i preuredi, rekao je Pliško.

Dodao je da se općina nada da će idući bankomat, koji će biti postavljen, imati samozaštitu, odnosno prilikom eventualne eksplozije da ispušta tintu i time uništi novčanice. Uvjereni su da će tako lopovi u startu odustati od pljačke.

Foto Istra Terra Magica - Bankomat u Marčani lopovi digli u zrak
Foto Istra Terra Magica – Bankomat u Marčani lopovi digli u zrak

Iz TZ-a poručuju da im se građani i gosti i dalje mogu javiti na njihove kontakte – telefon 052 823 696 i e-mail tz-opcina.marcana@pu.t-com.hr.

Giovanni Cernogoraz osvojio Svjetski kup u Turskoj

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Zbog obnove Gornjeg vrtića djeca u drugim prostorima – Uskoro anketa o produženom radu vrtića