in

Giovanni Cernogoraz osvojio Svjetski kup u Turskoj

Olimpijski pobjednik u gađanju letećih meta iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz u četvrtak je u turskoj Konyi po četvrti put u karijeri pobijedio u natjecanju Svjetskog kupa pogodivši u finalu 33 od 35 meta.

U jutarnjem dijelu programa Cernogoraz je prvo izborio mjesto u polufinalu završivši kvalifikacije sa 121 pogođenom metom, čime je bio na diobi trećeg mjesta. U polufinale se plasirao i olimpijski pobjednik iz Rio de Janeira 2016. Josip Glasnović sa 120 pogodaka, čime je dijelio peto mjesto, piše portal Sportklub.hr

U polufinalu su hrvatski predstavnici bili u istoj skupini u kojoj je najbolji bio Talijan Massimo Fabbrizi sa svih 25 pogodaka. Cernogoraz je ušao u borbu za odličja sa 22 pogotka, jednim više od Glasnovića koji je tako završio natjecanje.

Cernogorzu i Fabbriziju su se u borbi za odličja iz druge polufinalne skupine pridružili Talijan Valerio Grazini i Kuvajćanin Naser Meqlad.

Cernogoraz je dvaput bio pobjednik finala Svjetskog kupa (Nikozija 2015., Rim 2016.), a na najbolji je bio i 2011. kad je domaćin jednog od natjecanja za Svjetski kup bio Peking. Uz četiri zlata, novigradski strijelac ima još dva srebra i tri bronce u Svjetskom kupu.

Izvor Sportklub.hr

Ilustracija Pixabay voda špina

Dio Poreča i okolice bez vode u petak, 17. lipnja

Očevid u Marčani - Raznesen bankomat u centru mjesta

Lopovi digli u zrak bankomat u Marčani – TZ mora odseliti zbog velike štete u uredu