in

Lopovi ozlijedili dvije nonice i ukrali im torbice s novcem i dokumentima

U posljednja dva dana na području Pule teže su ozlijeđene dvije starije žene te policija poduzima intenzivne mjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i pronalaska počinitelja.

Naime, nepoznati počinitelj je 2. siječnja oko 7.45 sati, u Cankarovoj ulici u Puli, prišao s leđa 85-godišnjakinji, gurnuo je te joj je otuđio torbicu s osobnim ispravama, bankovnim karticama i novcem. Jučer oko 11.50 sati, u Vitezićevoj ulici, nepoznati počinitelj je u predvorju zgrade gurnuo 79-godišnjakinju i otuđio joj torbicu s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama. Obje žene su prilikom pada zadobile teže ozlijede te im je pružene liječnička pomoć u pulskoj bolnici.

Ovakvi drski napadi najčešće se događaju na javnim mjestima, odnosno na ulicama, autobusnim stajalištima, parkiralištima, u parkovima, garažama, ulazima u zgrade, a najčešće mete napada su osobe starije životne dobi. Napadači se naizgled čine i ponašaju kao slučajni prolaznici, često prate žrtvu i napadaju je u pogodnom trenutku. Napadi su obično brzi i iznenadni tako da se žrtva ne uspije ni snaći te se zbog brzine napada i šoka teško prisjeća pojedinosti oko samog događaja.

Kako bi se smanjila mogućnost drskih prepada, Policijska uprava istarska savjetuje građane, a pogotovo osobe starije dobi:

  • izbjegavajte pusta i neosvijetljena mjesta, odnosno mjesta gdje inače rijetko to prolazi
  • nastojte se kretati u društvu
  • ne nosite novčanik u ruci
  • ne nosite sa sobom veće količine novca
  • novčanik ili novac držite u unutarnjim džepovima odjeće, pogotovo nakon podizanja na bankomatu, u banci ili pošti
  • budite oprezni prilikom nakon podizanja novca na bankomatu, u banci ili pošti i provjerite da li se oko vas nalaze sumnjive osobe jer postoji mogućnost da vas drski kradljivac već u tom trenutku prati
  • u slučaju napada, NE PRUŽAJTE OTPOR
  • ako se dogodi da vas napadnu, odmah nazovite policiju na broj 192 te pokušajte zapamtiti što više pojedinosti o napadaču i samom događaju.

Porečka policija zahvaljuje građanima – pronađen svjedok prometne nesreće

Poreč: Prijem za delegaciju prijateljskog grada Monselice