in

Lukavi prevarant u Umagu tražio povrat novca za proizvod koji uopće nije kupio

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Osumnjičeni je proizvod uzeo s police i učinio ga vizualno korištenim, nakon čega je tražio od djelatnice povrat novca

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo prijevare.

Naime, muškarac je 7. srpnja u trgovini u Novigradskoj ulici u Umagu uzeo set alata s police, skinuo ambalažu i zaštitu te je proizvod vizualno učinio korištenim. S takvim alatom došao je na info pult te je od djelatnice tražio povrat novca. Budući da nije imao račun, djelatnica nije mogla obaviti povrat te mu je vratila alat, a počinitelj se udaljio iz trgovine s alatom kojeg nije platio. Time je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko stotina eura.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Budući da je, kada su ga policijski službenici uhitili, muškarac kod sebe imao teleskopsku palicu i jednu tabletu Subotex, protiv njega se pokreće i prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, objavila je istarska policija 17. srpnja 2023.

policija traka prometna nesreća

POREČ: Motociklist stradao u nesreći kod Plave lagune. Nepropisno je pretjecao

romobil

Poštuju li vozači električnih romobila propise? Istarska policija kreće u prometnu akciju kontrole