in

Majka ide u zatvor jer je vozila djecu bez sjedalica i položene vozačke. Oduzeli joj i auto

Photo: Ivica Galović/PIXSELL

Jedna majka u dobi od 31 godine koja je vozila u autu više osoba od dozvoljenog, a među njima i malu djecu koja nisu bila u sjedalicama, ekspresno je kažnjena s 30 dana zatvora, zabranom vožnje od osam mjeseci, trajnim oduzimanjem automobila te s 290 eura kazne.

Policijski službenici su utvrdili da je prekjučer ujutro 31-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Također su utvrdili da je u vozilu prevozila više osoba od broja upisanog u prometnoj dozvoli te da je prevozila djecu nižu od 150 cm bez sigurnosne sjedalice/postolja.

Nadležni sud izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 290 eura, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od osam mjeseci te mjeru oduzimanja osobnog automobila kojim je upravljala, a koje će po izvršnosti presude prijeći u vlasništvo Republike Hrvatske, objavila je Policijska uprava karlovačka.

Foto Policijska uprava istarska

Dvojac uhićen zbog prijetnji u Funtani

Foto Volonterski centar Istra

U projektu „Mladi uče (kroz) Zajednicu“ učenici iz Poreča i Pule učili kako na kreativan način doći od ideje do realizacije