in

Mislila da se dopisuje s kolegom iz škole. Ostala bez više desetaka tisuća eura

Ilustracija Pixabay

Budite oprezni! Prevaranti su vrlo kreativni!

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su u petak, 22. prosinca, zaprimili kaznenu prijavu 56-godišnjakinje koja je oštećena kaznenim djelom prijevare. Naime, 56-godišnjakinja je u svibnju ove godine putem društvene mreže stupila u komunikaciju s osobom misleći da se radi o kolegi iz srednje škole. Tijekom dopisivanja zatražio je od nje financijsku pomoć te mu je u razdoblju od lipnja do prosinca u nekoliko navrata na različite bankovne račune uplatila više desetaka tisuća eura.

Nakon toga osoba je prekinula komunikaciju, a 56-godišnjakinja je shvatila da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja prijevare protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192″, napisala je vukovarska policija.

Foto Grad Poreč

ADVENT POREČ u izboru za najljepši hrvatski advent

Foto Grad Poreč

Skupština Sportske zajednice Grada Poreča: Usvojen novi Statut i proračun od 1,65 milijuna eura