in

Mjesecima krali po Umagu, Poreču i Novigradu: Na meti im bili građevinski alat, novac, cigarete…

Ilustracija - Foto Ichigo121212 za Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 7. ožujka 2023., ispitalo dvojicu hrvatskih državljana (1974. i 1981.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe i teške krađe u pokušaju, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Postoji osnovana sumnja da su od 31. siječnja do 5. ožujka 2023. počinili teške krađe na području Umaga, Novigrada i Poreča, odnosno da su u tri navrata provalili u skladišta poduzeća koja se bave prodajom građevinskog materijala i alata iz kojih su otuđili različiti građevinski alat ukupne vrijednosti veće od 1.500,00 eura. 

Osnovano se sumnja i da su tijekom 24. i 25. veljače 2023., provalili u dva ugostiteljska objekta na području Poreča iz kojih su otuđili novčani iznos (ukupno 280 eura) i cigarete (vrijednost veća od 500 eura) te su u jednom ugostiteljskom objektu i jednoj trgovini pokušali uporabom podesnog alata nasilno otvoriti vrata. No, u tome nisu uspjeli pa su se udaljili s mjesta događaja.

Županijski sud u Puli prihvatio je 7. ožujka 2023. prijedlog državnog odvjetništva i odredio osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH.

Ilustracija - Foto PublicDomainPictures za Pixabay

Istražni zatvor za 61-godišnjaka zbog obiteljskog nasilja, prijetnji ženi, razbijanja po kući…

Foto OŠ Tar-Vabriga - Katja Mihoković

TAR: Katja Mihoković s pričom o istarskom štrigunu oduševila na 1. Smotri pripovijedanja i kamišibaja