in

Mladić ucjenjivao popa. Ovaj mu prepisao aute, vikendicu i još k tome dao 100.000 kuna

Crkva u Virovitici. Photo: Marijan Sušenj/PIXSELL

Ukupno je župnika oštetio za više od 600.000 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 26-godišnjeg mladića kojeg se sumnjiči da je godinama reketario svećenika. Župnik mu je u strahu za život dao gotovo 100.000 kuna, darovao svoja dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura, doznaje Danica.

Dakle, mladića se tereti da je 60-godišnjeg svećenika na virovitičkom području ukupno oštetio za više od 600.000 kuna. Danica piše kako nije poznato u kakvom su odnosu svećenik i mladić bili, ali da je sve počelo 2019. godine kad je iznuditelj zaprijetio da će se ubiti i počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac. 

Zbog toga mu je svećenik u više navrata isplaćivao iznose od nekoliko stotina kuna. Jednom je prilikom nožem zaprijetio svećeniku i od njega zatražio da mu preda 30.000 kuna kako bi platio dugove, što je svećenik u konačnici i učinio u strahu za vlastiti život. 

Mladić je zatim u veljači 2019. poslao svećeniku više SMS poruka u kojima je prijeteći tražio da mu plati dugove. Svećenik mu je tom prilikom prepisao vlastiti automobil, koji je mladić prodao za oko 8000 eura.

U rujnu iste godine mladić je svećeniku prijetio i prislonio mu užareni predmet na tijelo, zbog čega je svećenik u strahu za život kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice. Pretpostavlja se da je mladić navedenu vikendicu prodao za najmanje 50.000 eura. Samo mjesec dana nakon toga svećenik je mladiću prepisao i svoj drugi automobil, čija je vrijednost oko 9000 eura.

Svećenik je sve to odlučio prijaviti policiji tek nakon incidenta koji se dogodio u prosincu prošle godine. Više čitajte na portalu Danica.

Foto Policijska uprava zadarska

Drama u Puli: Potukli se muškarci. Jedan prije toga demolirao inventar hotela

Foto Pixabay - Roberto Barresi vjetar bura more nevrijeme

Vraćaju se siječanjske temperature: Od ponedjeljka orkanska bura i oštro zahladnjenje