in

MUP otkrio tko je kriv za nesreću kod Kamenjaka u kojoj je poginula 44-godišnjakinja

Foto - Ilustracija Policijska uprava istarska

Utvrđeno je kako su oba muškarca, koja su upravljala plovilima, prekršila pomorske propise te će policija protiv obojice podnijeti prijave

Jučer oko 11.20 sati kod Pule se dogodila pomorska nesreća, u kojoj je preminula 44-godišnja njemačka državljanka.

Provedenim izvidima policijski službenici utvrdili su kako su se oko 500 metara od otoka Fenoliga sudarila dva plovila. Na plovilu njemačke zastave nalazilo se dvoje njemačkih državljana, dok se na iznajmljenom plovilu hrvatske zastave nalazilo šest njemačkih državljana. Do nesreće je došlo jer su 62-godišnjak, koji je upravljao plovilom njemačke zastave i 48-godišnjak, koji je upravljao plovilom hrvatske zastave prekršili propise o sigurnosti pomorskog prometa.

Prilikom sudara plovila, plovilo hrvatske zastave je potonulo, a 44-godišnja njemačka državljanka s tog plovila je preminula. Preostale članove posade spasili su njemački državljani s drugog plovila te članovi posade nepoznatog plovila koje je naišlo nakon pomorske nesreće. U nesreći je teže ozljede zadobila i 69-godišnjakinja, koja se također nalazila na potonulom plovilu.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 44-godišnjakinje.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i 48-godišnjakom te su utvrdili sumnju da su dvojica muškaraca počinili kazneno djelo ugrožavanje posebnih vrsta prometa. Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 7. kolovoza 2022.

požari vozil auto poreč mup policija

Policija otkrila tko je zapalio vozila u Poreču

rosini-festa-angurija-najveća

Fešta od angurije u Rošinima privukla puno gostiju – Velik interes za natjecanje u brzom jedenju