in

Fešta od angurije u Rošinima privukla puno gostiju – Velik interes za natjecanje u brzom jedenju

Izbor najveće angurije - Foto Tanja Kocijančić

Simpatična Fešta od angurije u Rošiima ponovno se, nakon pauze, vratila i sinoć u to malo mjesto privukla velik broj posjetitelja, domaćih i stranih, koji su dupkom ispunili igralište u centru. Ova fešta koju organizira Turistička zajednica Tar-Vabriga uz pomoć vrijednih mještana jedinstvena je jer je glavna zvijezda omiljena ljetna postalstica – slasna lubenica koja u ovom kraju odlično uspijeva.

Foto Tanja Kocijančić
Sanja Žužić i Dada Galić s najvećom angurijom – Foto Tanja Kocijančić

Rošinske lubenice rezale su se i besplatno dijelile svima svima koji su htjeli u njima uživati. Svake se godine na ovakvoj fešti pojede najmanje 80-ak velikih angurija, ukupno teških cijelu jednu tonu, a tako je bilo i sinoć. Prije glavnog dijela programa atmosferu su dobro zagrijale mlade plesačice porečkog USB-a sa svojim veselim programom, te Tu i tamo bend koji je neumorno svirao tijekom cijele večeri i brojne posjetitelje animirao izmamio na plesni podij.
No, ono što su svi čekali bilo je natjecanje u brzom jedenju lubenice, ali prije toga se birala najteža angurija. Javile su se četiri natjecateljice koje su četiri angurije morale dobro pogledati i ocijeniti koja ima najviše kilograma. Najuspješnija je bila Dada Galić iz Lovrana koja je pogodila i težinu – čak 19 kilograma. Ostale su imale od 16 do 18 kilograma. Gošća iz Lovrana dobila je poklon paket TZ-a s vinima i lubenicom, kao i pobjednici najboljeg dijela – natjecanje u brzom jedenju koje je privuklo velik broj publike.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Pet ih je bilo u konkurenciji odraslih u kojoj je najbrži bio Krunoslav Vuk koji je osvojio bon od 500 kuna u rošinskom agroturizmu Musizza. Kod djece bilo ih je čak 13 i svi su žarko željeli pobijediti. No, najbolja je bila djevojčica iz Njemačke, Emma Zinnow, koja će s obitelji također u agroturizmu Musizza potrošiti 500 kuna. Nagrade su dobili i osvajači drugih i trećih mjesta.
Oslim lubenica, na štandovima su se mogli kušati pršuti i brojna druga jela uobičajena na ovakvim pučkim feštama. S obzirom da su Rošini malo mjesto, sinoć su na svoju Feštu od angurije uspjeli privući brojnu domaću i turističku publiku koja se zabavljala do dugo u noć u ritmovima Tu i tamo benda.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Plesna točka porečkog USB-a – Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić
Djeca koja su najbrže pojela anguriju – Foto Tanja Kocijančić

Foto ilustracija policija pomorska

MUP otkrio tko je kriv za nesreću kod Kamenjaka u kojoj je poginula 44-godišnjakinja

benzinska tar foto tanja kocijančić gužva

U utorak znatno pojeftinjuju sva goriva