in

Muškarac koji je htio zapaliti zgradu Policijske uprave istarske završio u istražnom zatvoru

Ilustracija - Foto Victoria_Watercolor da Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 30. ožujka 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave istarske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 55-godišnji osumnjičenik 26. ožujka 2023. u Puli, oko 13:30 sati, prolio zapaljivu tekućinu na više mjesta oko zgrade Policijske uprave istarske, a potom tako prolivenu tekućinu i zapalio. Osnovano se sumnja da je takvim postupanjem izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i drugih osoba koje su u tom trenutku bile u toj zgradi, ali i opasnost za imovinu većeg opsega. Intervencijom policijskih službenika spriječeno je daljnje širenje požara. 

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i istoga dana donio rješenje kojim je protiv 55-godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH na svojim stranicama.

Dario Mladossich s čelnicima Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Poreč

POREČ/VIŠNJAN: Dariju Mladossichu priznanje za najboljeg majstora – stručnog učitelja

Foto Vinistra - Merlo de Graia

VINISTRA 29. put u Poreču početkom svibnja: Fantastična vina i rekordi na 14. Svijetu malvazija