in

POREČ/VIŠNJAN: Dariju Mladossichu priznanje za najboljeg majstora – stručnog učitelja

Dario Mladossich s čelnicima Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Poreč

U dvorani “Amfora” Kempinski hotela “Adriatic” u Savudriji, 03.04.2023. godine održana je 4. redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore Istarske županije. Na sjednici su prezentirane aktivnosti Komore u razdoblju od protekle sjednice Skupštine, donesen je Godišnji obračun Financijskog plana Obrtničke komore Istarske županije te je usvojeno Izvješće o radu Obrtničke komore Istarske županije za 2022. godinu. Nakon redovne sjednice Skupštine, održana je svečanost obilježavanja Dana Obrtničke komore Istarske županije.

Mnogi su obrtnici tom prilikom dobili priznanja za svoj rad u obrtu i u komorskim tijelima. Dario Mladossich vlasnik stolarskog obrta “Mladossich” iz Višnjana dobio je priznanje za najboljeg majstora – stručnog učitelja a koje se  dodjeljuje obrtniku koji se ističe svojim radom s naučnicima te doprinosi razvoju strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO).

Dario Mladossich dugogodišnji je obrtnik i aktivan član Udruženja obrtnika Poreč. Obrt je otvorio 1991. godine, te je tijekom svog rada redovito surađivao s kolegama obrtnicima i aktivno participirao u radu Ceha proizvodnog obrta kao predsjednik u više mandata, kao član Skupštine (od 2002. – 2014.) i predstavnik u Cehu proizvodnog obrta OKIŽ-a.  G. Mladossich je svojim radom i pristupom poslu odgajao generacije učenika, te je kroz radni vijek obrazovao 20-ak stolara. Trenutačno obnaša funkciju član Komisija za polaganje majstorskih ispita. Ugledni je obrtnik, priznat i cijenjen sugovornik i član zajednice. Otac je četvero djece.

Udruženje obrtnika Poreč čestita svom uvaženom članu na vrijednoj nagradi, te poziva obrtnike da se aktivnije uključe u rad tijela sa svojim prijedlozima i inicijativama, saznajemo u Udruženju obrtnika Poreč.

Foto Policijska uprava istarska

VIDEO: Pogledajte kako se policajci na motoru pripremaju za sigurnu vožnju

Ilustracija - Foto Victoria_Watercolor da Pixabay šibice požar vatra

Muškarac koji je htio zapaliti zgradu Policijske uprave istarske završio u istražnom zatvoru