in

Na Ipsilonu kod Višnjana uhvatili ga kako prebrzo vozi. I to pod utjecajem alkohola

Foto: MUP

U petak, 14. travnja, oko 17.30 sati prometna je policija na kolniku A9 kod Višnjana zaustavila i kontrolirala vozilo Fiat pulske registracijske oznake kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Muškarac je na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h upravljao vozilom brzinom od 149 km/h i to pod utjecajem alkohola od 1.11 promila.

Vozač je isključen iz prometa i određena mu je kazna u iznosu od 790 eura, kao i zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od dva mjeseca, objavila je istarska policija u ponedjeljak 17. travnja 2023., uz napomenu da je vikend na istarskim cestama sve u svmu bio ipak miran.

Naime, u dane vikenda od 14. do 16. travnja na području PU istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, i to dvije prometne nesreće u kojima je jedna osoba zadobila teške, a dvije lakše tjelesne ozljede, dok je u šest prometnih nesreća zabilježena materijalna šteta.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 376 vozila i vozača. Iz prometa je isključeno 16 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 176 prekršaja, od kojih je PU istarska izdvojila:

  • nepropisna brzina – 68 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 26 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 21 prekršaj,
  • ostali prekršaji – 47 prekršaja  


 

Ilustracija - Foto Reza Qorbani da Pixabay

Ženi iz auta ukrali skupocjene dizajnerske torbe i naočale. Skinuli joj i velik iznos s računa

Foto Gradska knjižnica Poreč

U srijedu započinje BOOKtiga – popularan porečki festival pročitanih knjiga