in

ISTRA: Kinez uhićen jer je pokušao ilegalno prevesti četiri Kineza

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Pokušao nezakonito prevesti četiri kineska državljana

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim kineskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj ili drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policijski službenici su 13. lipnja oko 17,55 sati na čvoru Ivoli zaustavili automobil talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnji kineski državljanin, a koji je u automobilu prevozio četiri kineska državljana. Vozač je uhićen i zajedno s putnicima doveden u prostorije policijske postaje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da kako je vozač u zamjenu za prethodno dogovoreni novčani iznos pokušao protuzakonito prevesti preko državne granice između Republike Hrvatske i Republike Slovenije četiri kineska državljana, muškarce u dobi od 24 i 34 godine i dvije 39-godišnjakinje.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu jučer u poslijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je nad četvero kineskih državljana postupanje još uvijek u tijeku zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima, objavila je istarska policija 15. lipnja 2023.

Požar vozila na Istarskom ipsilonu - Foto Tanja Kocijančić

Požar vozila na Istarskom ipsilonu. U tijeku je očevid

lisice policija Ilustracija Pixabay

UMAG: Uhićeni zbog povrede djetetovih prava i krađe. To se dogodilo prošle godine