in

Naivna Porečanka ostala bez puno novca jer je povjerovala internetskim prevarantima

Foto: Pixabay.com

Porečka je policija jučer zaprimila prijavu 50-godišnjakinje da je u razdoblju od 7. do 13. siječnja prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Naime, žena je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji joj je ponudio pomoć u liječenju zdravstvenih problema za iznos od nekoliko tisuća kuna, na što je pristala te je drugom muškarcu, koji se predstavio kao njegov prijatelj predala novac. Prilikom predaje novca, muškarac joj je ponudio ”laku” zaradu, odnosno pozvao ju je da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera, na što je žena pristala te je kupila više mobitela, koje mu je potom predala. Nakon navedenog, oštećenoj su pristigle obaveze plaćanja te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem te upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela, objavila je Policijska uprava istarska na svojim stranicama.

-Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Također, upozoravamo  građane da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge osoba, koje od njih traže da osobno sklapaju pretplatničke ugovore i njima predaju mobilne telefone, uz obećanje da će za to dobiti novčanu naknadu, a kasnije neće biti u obvezi plaćati mjesečne račune. Naime,  kao potpisnici ugovora sami će biti odgovorni za ispunjavanje ugovorenih obveza.

Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, poručuju iz policije.

Među finalistima Dore i Istrani Elis Lovrić i umaška grupa Manntra

Čitate li deklaracije? Na ovom pakiranju limuna piše “berba nije za jelo”!