in

Naleti na divljač kod Višnjana, Vozilića, Umaga i Buzeta

Foto Unsplash - Ilustracija by Danny Kroon

Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači  

Tijekom proteklog vikenda na području Istre evidentirana su četiri naleta na divljač. Prvi slučaj evidentiran je 1. ožujka oko 8 sati nedaleko mjesta Vozilići, kada je 43-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, naletjela na čaglja koji je nakon udara u automobil uginuo.

Potom je 2. ožujka oko 18.30 sati u mjestu Farini kraj Višnjana 25-godišnjak automobilom, koprivničke registracijske oznake, naletio na srnu koja je uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Istog dana oko 19.40 sati u mjestu Đuba 28-godišnjak je automobilom, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila.

Posljednji slučaj evidentiran je 3. ožujka oko 23.15 sati u mjestu Srnegla kraj Buzeta, kada je 42-godišnjakinja automobilom, pulske registracijske oznake, udarila u zeca koji je uginuo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 4. ožujka 2023.

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

U Istri uhićeni maloljetnici: Tukli i vrijeđali vršnjaka. Policija apelira zbog dijeljenja video snimke maltretiranja

obnova-krova-stari-grad-poreč

Grad Poreč i ove godine sufinancira građanima obnovu zgrada u starogradskoj jezgri