in

Naoružana skupina danima terorizirala ljude u Puli, policija s dugim cijevima im stala na kraj

Foto PU istarska

Pretragom automobila i domova osumnjičenih pronađeni su bokseri, bejzbol palice, suzavci, ručna radioveza, ilegalno vatreno oružje…

Velika policijska akcija s maskama i dugim cijevima odvijala se u petak ujutro u Puli.

Kako je objavila Policijska uprava istarska u subotu 8. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Pula su dovršili kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 31, 24 godine, dvojicom državljana Srbije u dobi od 28 i 30 godina te su utvrdili sumnju da su počinili kaznena djela teška tjelesna ozljeda i prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja dok se dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 46 godina sumnjiči da su zajedno s prvoosumnjičenim 31- godišnjakom  počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravno oduzimanje slobode.

Temeljem prikupljenih operativnih saznanja policijski službenici su muškarce uhitili jučer u jutarnjim satima na adresama prebivališta, pri čemu je jedan od uhićenika, 31-godišnji državljanin Srbije, kroz prozor stana odbacio pištolj marke Crvena zastava kojeg nezakonito posjeduje.

Prvu četvoricu se sumnjiči da su 28. srpnja  prema prethodnom dogovoru, maskirani u garaži trgovačkog centra na Stoji, prišli s leđa i fizički napali 48-godišnjaka tako što su ga udarali rukama i nogama po tijelu. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.
Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu automobila i domova od osumnjičenih te je pronađeno više ekspandera, boksera, baseball palica, taktičkih  rukavica, suzavaca, kapa s prorezima za oči, ručnu radio vezu, ilegalnog vatrenog oružja od čega pet pištolja (marki Beretta i  Crvena zastava), više komada raznog streljiva te jedna inicijalna električna detonatorska kapisla za aktiviranje minsko eksplozivnih sredstava.

Istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 31-godišnjak jedan od pronađenih pištolja (Beretta) otuđio iz kuće na području Ližnjana u vlasništvu 80-godišnjaka, u koju je provalio 23. kolovoza .

Osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu po dovršetku kriminalističkog istraživanja 8. kolovoza u jutarnjim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja protiv njih se podnosi optužni prijedlog te se nastavlja kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nadalje, dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 46 godina se sumnjiči da su zajedno s prvoosumnjičenim 31-godišnjakom 2. kolovoza oko 3 sata u ugostiteljskom objektu u Ulici Riva fizički napali 20-godišnjaka te ga protiv njegove volje odvukli u drugu prostoriju u objektu gdje su ga bacili na tlo i fizički napali, nakon čega su ga izbacili iz objekta. Muškarac je u događaju lakše ozlijeđen. Trojica muškaraca su jučer u jutarnjim satima uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda (u pokušaju) i protupravnog oduzimanja slobode privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje nad navedenom skupinom.

POREČ: Otvoren 60. Annale naslovljen “Lonely planet – putovanje u srce domaćeg turizma”

HRVATSKA: U protekla 24 sata 77 novozaraženih i dvoje preminulih, 59 osoba se oporavilo