in

Našli kradljivca traktora, akumulatora, trimera, alata… Popis ukradenih stvari je dugačak

Foto Policijska uprava istarska

Protiv muškarca podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela imovinskog kriminaliteta

Foto Policijska uprava istarska trimeri ukradeno policija mup
Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske su u suradnji s rovinjskom i pulskom policijom dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je počinio dva kaznena djela krađe i jednu tešku krađu. Muškarca se sumnjiči da je u noći sa 17. na 18. veljače s gradilišta u Pulskoj ulici u Balama otuđio dvadesetak građevinskih podupirača, čime je oštetio pravnu osobu iz Rovinja za nekoliko stotina eura. Potom je u noći s 20. na 21. veljače na području Barbana otuđio traktor Ursus i dva akumulatora, čime je oštetio 41-godišnjaka za nekoliko tisuća eura. 

Prošle je godine, u periodu od 26. do 30. studenog, provalio u radionicu u Ulici Prvi maj u Vodnjanu, iz koje je otuđio motorni trimer, razni alat i druge predmete, čime je oštetio 78-godišnjaka za nekoliko tisuća eura. Dio otuđenih predmeta je pronađen te će biti vraćeni vlasnicima. 

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu doma od osumnjičenog te su pronašli 75 komada streljiva, za koje je utvrđeno da ne posjeduje odobrenja za nabavu i držanje te mu je izdan obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Također, prilikom pretrage pronađena je i veća količina alata i predmeta za koje se sumnja da potječu od počinjenja kaznenog djela te se nad njim kriminalističko istraživanje nastavlja Osumnjičeni muškarac je uz kaznenu prijavu 3. ožujka priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, objavila je istarska policija 5. ožujka 2023.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ: Krivudao cestom pijan i bježao do Baderne. Tada je udario u policijski auto

Foto DeguStazione

TAR: Dan žena u DeguStazioneu uz funky note, vino i ribu