in

POREČ: Krivudao cestom pijan i bježao do Baderne. Tada je udario u policijski auto

Ilustracija MUP

Priveden u pritvorsku jednicu PU istarske zbog počinjenih kaznenih djela

Policijska postaja Pazin s ispostavom Buzet je u suradnji s Policijskom postajom Poreč dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu i prisila prema službenoj osobi.

Porečki policijski službenici su 3. ožujka oko 21.30 sati u Ulici 43. istarske divizije u Poreču primijetili automobil BMW, pulske registracijske oznake, koji je krivudao po cesti te su ga pokušali zaustaviti.  Vozač je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila odbio postupiti po izdanim znakovima policije za zaustavljanje te je povećao brzinu, nastavio činiti  prometne prekršaje i ugrožavati sigurnost prometa sve do Baderne. Kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, vozač je, u namjeri da ih spriječi u obavljanju službene dužnosti, udario u policijsko vozilo pokušavajući ga izgurati van kolnika. S obzirom na to da je 35-godišnjak i nakon toga nastavio s činjenjem protupravnog ponašanja i pokušao pobjeći, policijski službenici su ga uhitili i uz primjenu sredstava prisile priveli u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je jučer u večernjim satima, uz kaznenu prijavu, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, objavila je istarska policija 5. ožujka 2023.

Foto Atletski klub Maximvs

Porečki Maximvsi idu na državno prvenstvo zahvaljujući zlatu u Kvarnerskoj ligi

Foto Policijska uprava istarska traktor

Našli kradljivca traktora, akumulatora, trimera, alata… Popis ukradenih stvari je dugačak