in

Nazvao policiju i rekao “Svima je*em mater”. Evo što mu se dogodilo

Foto: PU brodsko-posavska

Zanimljivosti iz hrvatske crne kronike: 300 eura kazne za vrijeđanje policije.

Portal Danica donosi priču o muškarcu koji je uhićen nakon što je potpuno pijan usred bijela dana okrenuo broj policije i počastio ih nizom uvreda.

Sve je počelo tako što je policija u Slavonskom Brodu u lipnju oko 15 sati zaprimila poziv u kojem im je rečeno: “Samo sam nazvao da vam u policiji svima je*em mater”. Policija se odmah uputila na adresu s koje je poziv bio upućen.

Prema presudi, muškarac je potom ispred obiteljske kuće u alkoholiziranom stanju vikao i vrijeđao policijske službenike.

“Šta ste vi došli koji ku*ac, je*em vam mater svima, neće meni nitko dolaziti na vrata, klošari pandurski. Vi ste hrvatska policija, je*em vam mater klošarsku, po mene ste došli, gori ste od Vučićeve milicije, je*em vam majku, neću ja nigdje ići s vama”, urlao je na policiju. Kako nije htio prestati uhićen je uz uporabu sredstava prisile i priveden u postaju gdje su mu izmjerili čak 3,17 promila.

Portal Danica navodi da ga je ovih dana sud proglasio krivim. Osuđen je na 300 eura kazne te 30 eura troškova prekršajnog postupka. Od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Presuda je nepravomoćna.

Foto Elvis Berton - Privatni arhiv pazin umjetnik slika

Istarski umjetnik na 3. Međunarodnom bijenalu umjetničke vizije Etike(te)

Foto Gordan Ukić od punte do punte

U nedjelju “Od punte do punte morem i kopnom” čast proslave Dana grada Rovinja i sv. Eufemije