in

U nedjelju “Od punte do punte morem i kopnom” čast proslave Dana grada Rovinja i sv. Eufemije

Foto Gordan Ukić

Svi zaljubljenici u sport, more i prirodu pozvani su da se pridruže 16. sportsko-edukativnoj manifestaciji “Od punte do punte morem i kopnom – Da punta a punta via mare e via terra!” koja će se održati povodom proslave Dana grada Rovinja i blagdana Svete Eufemije 17. rujna (nedjelja) 2023. godine.

Ova jedinstvena sportska manifestacija ne stavlja naglasak na natjecanje, već je sportsko-edukativnog karaktera koje omogućuje sudionicima da istraže i ¨dotaknu¨ svaki rt, svaku vrtaču, svaki puteljak, na prekrasnom dijelu obale Rovinja, pritom usporavajući ili ubrzavajući kako bi istodobno stigli na cilj krećući se kopnenim i morskim putem. Sudionici će biti podijeljeni u grupe plivača, trkača, biciklista i hodača, stvarajući time pravi spoj sporta, avanture i istraživanja.

Ove godine manifestacija će se održati na novoj lokaciji, u predivnoj uvali Ruja pored plaže bara “Come Back”. Dosadašnje izdanja “Od punte do punte” održavana su na gradskom trgu u centru Rovinja, ali ovo će biti posebno iskustvo u netaknutoj prirodi.

Program manifestacije:

  • Okupljanje sportaša je zakazano u nedjelju, 17. rujna 2023. godine, u 9 sati na livadi ispred plaže u uvali Ruja na livadi pored bara “Come Back” .
  • Plivači će započeti svoj put u 10 sati od uvale Valsaline i preplivati 6000 metara do cilja u uvali Ruja, gdje će stići oko 12 sati. Nakon plivanja, slijedi zaslužena okrijepa i druženje.
  • Biciklisti, trkači i hodači također startaju u 10 sati sa livade ispred plaže bara “Come Back” u uvali Ruja.
  • Trkači će trčati rutu od Ruje do Valalte i nazad, pokrivajući ukupno 5000 metara.
  • Biciklisti i hodači će krenuti stazom ¨Štrika ferata¨. Dužinu staze biciklisti će odabrati na licu mjesta.
  • Hodači će proći rutu od 5000 metara.

Svi sudionici će se ponovno sastati u 12 sati na livadi ispred  bara “Come Back”, gdje će ih dočekati zaslužena okrijepa i prilika za druženje.

Za dodatne informacije i prijave, posjetite web stranicu www.rovinjswim.com ili se obratite voditeljima sportskih grupa:

  • Voditelj trkača: Nina Karlić (098 9234482)
  • Voditelj biciklista: Massimo Ferrara (091 201 7473)
  • Voditelj hodača: Aldo Krelja (099 75 66 680)
  • Voditelj plivača: Gordan Ukić (091 253 32 38)

Organizator manifestacije je Sportska zajednica Grada Rovinj.

 (tekst i fotografije Gordan Ukić)

Foto: PU brodsko-posavska

Nazvao policiju i rekao “Svima je*em mater”. Evo što mu se dogodilo

kaciga policija mup

Još jedna teška nesreća u Istri: Preminuo motociklist. Za sav promet zatvorena cesta prema Rovinju