in

NOĆ U ISTRI: Vozio s više od 2 promila i vozačkom koja je istekla prije 5 godina

Ilustracija MUP

Policijski službenici su noćas isključili iz prometa dva vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Pulska prometna policija je 8. rujna oko 00.20 sati u Ulici 43. istarske divizije u Puli zatekla 52-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina kako upravlja teretnim automobilom, pulske registracijske oznake. Muškarac je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.04 promila i s vozačkom dozvolom koja je istekla još prije pet godina.

Policija ga je isključila iz prometa i smjestila u posebne prostorije policijske postaje. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Porečka je policija noćas oko 2.30 sati nedaleko naselja Buići kraj Poreča uočila automobil, pulske registracijske oznake, kako krivuda po cesti. Policijski službenici su ubrzo sustigli automobil te je utvrđeno kako automobilom upravlja 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.86 promila, bez da je vezan sigurnosnim pojasom i bez da kod sebe ima vozačku dozvolu. Prilikom postupanja muškarac je započeo vrijeđati i omalovažavati policijsku službenicu te je pokušao pobjeći, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile doveden u policijsku postaju.

Protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POREČ: Pijani vozač noćas kod Buića krivudao cestom, pa vrijeđao policajku i pokušao pobjeći

Foto Istarska županija - Boris Miletić i Fabrizio Vižintin

Izložba „Volim svoju županiju“ otvorena u Bujama