in

MISTERIJ RIJEŠEN: Novac zaplijenjen s drogom na Dimensionsu nije UKRADEN iz zgrade policije – PRONAŠLI SU GA!

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako novac nije nestao niti je otuđen, ali su utvrđeni propusti u metodološkom postupanju

Djelatnici Policijske uprave istarske i stručni tim Ravnateljstva policije poduzeli su radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navodnog nestanka dijela novca koji je ranije bio oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području, priopćeno je večeras iz PU istarske.

U okviru radnji koje su poduzete, policijski službenici rekonstruirali su postupanje s privremeno oduzetim predmetima te je 18. listopada u poslijepodnevnim satima novac pronađen u službenim prostorijama policijske uprave.  

Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u ovakvim slučajevima.  

S tim u vezi, načelnik Policijske uprave istarske poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Kako smo jučer objavili, 15. listopada utvrđeno je da nedostaje dio novca koji je oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području.

Ravnateljstvo policije uputilo je u policijsku upravu stručni tim kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Ipak, kada se pročešljaju njihova izvješća ovoga ljeta s većih zapljena droge i novca, vidljivo je da je prva veća zapljena bila odmah nakon početka prvog glazbenog festivala Dimensionsa, kada se Policijska postaja Pula pohvalila da su zaplijenili 87.950 kuna, 8.910 britanskih funti, 3.600 eura, 700 škotskih funti, 500 albanskih leka, 200 čeških kruna, 20 irskih funti i 20 danskih kruna. U toj istoj akciji pulska je policija zaplijenila drogu u vrijednosti više od milijun kuna i privela pet osoba.

Hrvatska prosvjeduje pod motom “PRAVDA ZA DJEVOJČICE” – Istrani mogu u Pulu ili Rijeku

VIŽINADA: ELVIS GERŽINIĆ pobijedio – On je SUPER TATA ANIMATOR