in

NOVIGRAD: Belgijski ovčar napao pinča – policija izdala upozorenje građanima

Policija upozorava građane da prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima


Umaška je policija 27. siječnja u Ulici Kastanija u Novigradu prekršajno sankcionirala muškarca zbog držanja psa bez nadzora. Naime, 66-godišnjak je oko 18 sati šetao belgijskog ovčara bez povodca te je pas u jednom trenutku otrčao do maloljetnika koji je šetao pinča, napao je manjeg psa i ozlijedio ga. O događaju je obaviještena nadležna veterinarska inspekcija, a policija je vlasniku belgijskog ovčara izdala prekršajni nalog, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici pasa zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, prilikom šetnje koriste povodac za životinje i brnjicu ukoliko se radi o opasnim psima.  

VRSAR: Iz auta ukrao lovačku pušku

Volonteri u akciji: Sanjica Sara Radetić i Aldo Raphael Šimonović vode radionicu o rekonekciji