in

NOVIGRAD: Čistila kuću pa pronašla puške i streljivo

Foto MUP

Građani koji žele predati oružje ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192


 
Umaška je policija  jučer oko 12 sati zaprimila dojavu žene koja je prilikom čišćenja kuće u Novigradu pronašla četiri puške i 64 komada streljiva. Policijski službenici su preuzeli oružje i streljivo te će biti dostavljeno na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.
 
Podsjećamo građane da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.
 
Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Građani koji žele predati oružje ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način, poručili su iz PU istarske.

VIŠNJAN: U Kurjavićima preminuo prilikom prevrtanja traktora

VIŠNJAN: U Kurjavićima preminuo prilikom prevrtanja traktora

Poreč odisao u duhu jazza s orkestrom mladih i Alexom Brajkovićem

Poreč odisao u duhu jazza s orkestrom mladih i Alexom Brajkovićem