in

NOVIGRAD: Uhićen direktor sportskog kluba – Prevario igrače, trenere i poslovne suradnike

Novigrad

Policijski službenici priveli su osumnjičenog za prijevare igrača, trenera i poslovnih suradnika sportskog kluba

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 54-godišnji hrvatski državljanin počinio osam kaznenih djela prijevare.

Muškarca se sumnjiči da je navedena kaznena djela počinio od veljače 2017. godine do listopada ove godine kao odgovorna osoba sportskog kluba s područja Novigrada. Kako bi sebi i sportskom klubu pribavio protupravnu imovinsku korist doveo je u zabludu dvojicu igrača s kojima je sklopio stipendijske ugovore te ih je održavao u zabludi, lažno obećavajući da će im klub platiti naknade, iako je znao da to neće učiniti. Osim njih, oštetio je još jednog igrača, kojem je ponudio transfer iz drugog istarskog kluba te mu je usmeno obećao naknadu za igranje u klubu s područja Novigrada, nakon čega ga je nastavio uvjeravati da je dovoljan usmeni dogovor i da ne trebaju potpisivati pismeni ugovor. Isto tako, osumnjičeni je potpisao ugovore o treniranju s trojicom trenera te im je lažno prikazao da će im klub plaćati trenersku naknadu i putni trošak, a potom ih je održavao u zabludi govoreći da klub trenutno nema novaca, iako je bilo novca na žiro računu. Na navedeni način oštetio je igrače u dobi od 19, 20 i 34 godine te trenere u dobi od 38, 40 i 42 godine za ukupno oko 133 tisuće kuna.

Osumnjičenog se tereti i da je prevario dvije pravne osobe, i to tvrtku iz Umaga, čije usluge prijevoza je klub koristio te 59-godišnju obrtnicu, od koje je klub unajmljivao stanove za smještaj igrača.

Njima nije plaćao ispostavljene račune te ih je oštetio za ukupno oko 150 tisuća kuna.

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja obavili više razgovora s igračima, trenerima i poslovnim subjektima sportskog kluba te su obavili pretrage prostorija sportskog kluba, knjigovodstvenog servisa i  doma osumnjičenika. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. studenoga u poslijepodnevnim satima, 54-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu za osam kaznenih djela.

VIDEO: Tko su “Kobre”?

Vikend rekorderi: Na Ipsilonu kažnjen Talijan zbog prebrze vožnje, u Puli pijani vozač