in

Vikend rekorderi: Na Ipsilonu kažnjen Talijan zbog prebrze vožnje, u Puli pijani vozač

Policija je i ovog vikenda provodila pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

Tijekom proteklog vikenda, od 20. do 22. studenoga, na području PU istarske evidentirane su tri prometnih nesreća s materijalnom štetom. Vozači pod utjecaj alkohola evidentirani su u dvije prometne nesreće.

Policijski službenici su kontrolirali ukupno 449 vozača/vozila te su iz prometa isključili 19 vozača i 11 vozila. Utvrđeno je 208 prekršaja, od kojih izdvajamo:
·         nepropisna brzina – 93 prekršaja
·         nekorištenje sigurnosnog pojasa – 23 prekršaja
·         upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
·         korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 20 prekršaja
·         ostali prekršaji – 57 prekršaj

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola uhićene su četiri osobe te su smještene u posebne prostorije do otrježnjenja, dok je jedna osoba uhićena zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. 

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u nedjelju, 22. studenoga oko 20.15 sati, na kolniku Ulice Vidikovac u Puli, gdje je 33-godišnjak upravljao s automobilom Seat, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1.89 promila. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od 10 tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća izmjerena brzina evidentirana je u subotu, 21. studenoga oko 15.30 sati, na Istarskom ipsilonu, gdje je 52-godišnji talijanski državljanin upravljao s automobilom Audi, slovenske registarske oznake brzinom od 193 km/h, na dijelu gdje je brzina ograničena na 110 km/h. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od pet tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Kao što je i najavljeno, u petak je na području Rovinja provedena prometna akcija kontrole nekorištenja sigurnosnog pojasa i nezakonite uporabe mobitela za vrijeme vožnje. Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 35 vozača i vozila i utvrdili 19 prometnih prekršaja, od čega 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja i dva ostala prekršaja.

NOVIGRAD: Uhićen direktor sportskog kluba – Prevario igrače, trenere i poslovne suradnike

Policija uhvatila ženu koja je ukrala sef s novcem