in

Novogodišnja noć u Istri: ozljeda od petarde, tučnjave, vandalizam i dvije prometne

Novogodišnja noć u Istri protekla je u relativno povoljno ozračju, sva javna okupljanja protekla su u najboljem redu te nisu  zabilježeni događaji koji bi u znatnoj mjeri narušili stanje sigurnosti, objavila je danas Policijska uprava istarska.  

Što se tiče stanja u prometu, dogodile su se dvije prometne nesreće, jedna s lakše ozlijeđenom osobom na području Poreča i jedna s materijalnom štetom na području Umaga. Uzrok obje prometne nesreće bila je neprilagođena brzina, a vozačica koja je izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom bila je i pod utjecajem alkohola od 1.26 promila (vozač koji je lakše ozlijeđen u Poreču je odbio alkotest).

U novogodišnjoj noći zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva manja na području Pule i Rovinja, dok je u događaju na području Poreča lakše ozlijeđen 23-godišnjak, kojeg je nakon 5 sati, u ugostiteljskom objektu na Obali maršala Tita, napao zasad nepoznati muškarac. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog događaja. 

Od ostalih događaja možemo izdvojiti događaj iz Galižane, gdje su nepoznati počinitelji oko 1 sat, na Velikom trgu, uništili i oštetili nekoliko betonskih žardinijera, božićne ukrase, nadstrešnicu telefonske govornice,  klima uređaj, dvije razvodne kutije telefona i kamenu ploču na fasadi zgrade. Materijalna šteta zasad nije  poznata, a policijski službenici tragaju za počiniteljima. 

Što se tiče pirotehničkih sredstva, na području Medulina je teže ozlijeđen 18-godišnji mladić, koji je u 23.40 u Ulici Šaraje, pronašao nepoznato sredstvo te je prilikom neopreznog rukovanja došlo do eksplozije tog sredstva. Mladić je prevezene u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima teže ozljede ruke, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja

POGLED U NOVU GODINU: Živi zid postaje druga stranka, vraća se Milanović, cestarine ćemo plaćati sasvim drukčije...

POGLED U NOVU GODINU: Živi zid postaje druga stranka, vraća se Milanović, cestarine ćemo plaćati sasvim drukčije…

Luka Buršić prva je istarska beba rođena u 2019. godini

Luka Buršić prva je istarska beba rođena u 2019. godini