in

Pošta u Vižinadi zatvorena od danas do 28. veljače – nezadovoljna općina pokrenula peticiju

Zbog sveopćeg nezadovoljstva mještana na rad poštanskog ureda u Vižinadi koji će zbog radova biti zatvoren od 1. siječnja do 28. veljače, Općina je pokrenula peticiju protiv njegovog privremenog zatvaranja. Potpisi se prikupljaju do 7. siječnja, piše u dopisu pristiglom iz te općine.

Općina je pozvala sve fizičke i pravne osobe s prebivalištem u Općini Vižinada da svojim potpisom daju glas i podršku inicijativi za normalizacijom poslovanja poštanskog ureda.

U peticiji se traži ispunjenje zahtjeva:

• da se poštanski ured uopće ne zatvori u navedenom razdoblju,
• da se svakom korisniku osigura neometano korištenje poštanskih usluga u poštanskom uredu sukladno dosadašnjem radnom vremenu,
• da se pošta dostavlja minimalno dva puta tjedno po svakom naselju na području Općine Vižinada.


-U posljednje vrijeme vrlo smo nezadovoljni radom ureda i načinom organizacije, osobito po pitanju dostave pošte koja redovno kasni po tjedan i više dana, a imamo i zabilježenih slučajeva da se uopće ne dostavi. Nama kao lokalnoj samoupravi građani se često javljaju s primjedbama na dostavu pošte te su ogorčeni na takvu organizaciju, jer im kašnjenje uzrokuje dodatne troškove, kao što je plaćanje zateznih kamata po računima, a mnogima i poslovanje ovisi o dostavi pošte.
Imamo saznanja da poštar dostavlja poštu na području cijele Općine Vižinada, dijelu Općine Kaštelir-Labinci, te pojedinim ulicama u Grada Poreču, što je neprihvatljivo, jer jedan čovjek ne uspijeva kvalitetno rasporediti poštu na tako širokom području. Isto tako dostava je predviđena jednom tjedno po naselju, što je premalo i uzrokuje velike probleme iz već gore spomenutih razloga. Mišljenja smo da bi jednom poštaru područje Općine Vižinada bilo dovoljno za kvalitetan raspored pošte, a ne da se istome proširuje područje dostave na druga područja, piše općina u obrazloženju peticije.


Nastavno na rad poštanskog ureda, apsolutno je neprihvatljivo da se zatvara na puna dva mjeseca zbog izvođenja radova. Na području Vižinade, nastavili su iz općinske uprave, živi veliki broj starijih osoba i umirovljenika koji su usko vezani uz rad pošte, jer u tom istom uredu primaju mirovine i plaćaju račune. Radi se o osobama koje nemaju osiguran prijevoz do susjednih općina kako bi mogli podignuti svoje skromne mirovine ili platiti račune, te se apsolutno protive bilo kakvom zatvaranju poštanskog ureda.


Zatvaranje poštanskog ureda u Vižinadi ne bi se samo negativno odrazilo na kvalitetu života mještana, nego bi se utjecaj negativno proširio i na gospodarstvo ovog kraja (poglavito – turizam) s obzirom na sve usluge koje Hrvatska pošta pruža.

-Hrvatskoj pošti je 20. prosinca 2018. godine upućena predstavka na rad od strane načelnika u kojoj se traži hitno poduzimanje nadležnih u cilju nezatvaranja ureda i postizanja bolje kvalitete pružanja poštanskih usluga, ali do dana pokretanja peticije odgovor nije stigao. Polazeći od toga da mještani općine, kao i svi ostali koji imaju interes, imaju pravo na kvalitetnu uslugu, načelnik Marko Ferenac pokrenuo je potpisivanje peticije kao građanskog instrumenta vršenja legitimnog pritiska protiv privremenog zatvaranja poštanskog ureda, kao i za uspostavljanja kvalitetne usluge krajnjim korisnicima, zaključuje se u dopisu pristiglom iz Općine Vižinada.

SRETNA NOVA 2019. GODINA u kojoj ćemo na izbore za predsjednika države i za EU parlament, godina u kojoj će se graditi Pelješki most

SRETNA NOVA 2019. GODINA u kojoj ćemo na izbore za predsjednika države i za EU parlament, godina u kojoj će se graditi Pelješki most

JE LI TO I NAŠA BUDUĆNOST? Venecija od idućeg ljeta naplaćuje turistima ulaz u grad

JE LI TO I NAŠA BUDUĆNOST? Venecija od idućeg ljeta naplaćuje turistima ulaz u grad