in

Od Bala i Vrsara do Sv. Lovreča: S 2,45 promila bježao, udario u policijsko vozilo, a jednog policajca fizički napao

Ilustracija/Foto Mup

Muškarac je vozio pod utjecajem 2.45 promila te je tijekom bijega udario u policijsko vozilo, a kasnije je i fizički napao policijskog službenika

Rovinjska je policija, u suradnji s Policijskom postajom Umag s ispostavom Buje, provela kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi.

Nakon što je policija 13. prosinca oko 13 sati zaprimila dojavu o opasnoj vožnji na relaciji Bale – Golaš, policijski službenici uočili su u naselju Šošići automobil, pulske registracijske oznake, za koji je dojavljeno da ugrožava sigurnost drugih sudionika u prometu. Policijski službenici pokušali su zaustaviti automobil, dajući vozaču svjetlosne i zvučne signale, no on se oglušio na zahtjeve policije i nastavio je vožnju prema Limskom kanalu i dalje prema Sv. Lovreču.

Dolaskom do Vrsara, vozač je automobilom udario u službeno vozilo koje se nalazilo na cesti u cilju zaustavljanja odbjeglog vozača. Nakon udara u službeno vozilo, vozač je nastavio vožnju do Sv. Lovreča, gdje se zastavio na makadamskom putu.

Policijski službenici izdali su vozaču naredbu da izađe iz vozila, no on je odbio postupiti po naredbi policije i odbijao je otvoriti vrata, radi čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile. Muškarac je pružao aktivan otpor i prijetio je policijskim službenicima smrću te je nogom udario jednog od policijskih službenika koji su postupali prema njemu.

Nakon što su svladali muškarca, policijski službenici priveli su ga u policijsku postaju. Utvrđeno je kako se radi o 54-godišnjaku koji je bio pod utjecajem alkohola od 2.45 promila.

U događaju su lakše ozlijeđeni 54-godišnjak i policijski službenik kojeg je udario.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer popodne, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela, dok je protiv njega pokrenut i prekršajni postupak zbog prometnih prekršaja koje je počinio tijekom vožnje, objavila je istarska policija 15. prosinca 2023.

Foto: Policijska uprava istarska

Istarska policija ulovila serijskog lopova: Našli mu 200 ukradenih predmeta iz kuća u Puli, Pazinu, Poreču… Bježao policajcima, udario im auto…

Foto HGK - Županijska komora Pula - Benčić, Jaklin Majetić i Dodić

Danijel Benčić izabran za predsjednika Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula