in

On nije nikad položio, a ona mrtva pijana: U Musaležu kod Poreča sudar motocikla i teretnog automobila

Foto MUP - Ilustracija

Muškarac je upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita, a žena teretnim vozilom bez valjane vozačke dozvole i pod vidnim utjecajem alkohola  

Porečka policija je jučer oko 11.25 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku nerazvrstane ceste u mjestu Musalež.

Do nesreće je došlo kada je 34-godišnji vozač motocikla pulske registracijske oznake upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita te je u jednom trenutku, pri ulasku u zavoj, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik zajedno sa motociklom. U nekontroliranom klizanju motocikl je udario u teretni automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera, bez valjane vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 2.06 promila, upravljala 45-godišnjakinja.

Uslijed pada, vozač motocikla je lakše ozlijeđen, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv sudionika nesreće policija će pokrenuti prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 2. lipnja 2024.

Foto HelloIstria - Sveti Lovreč

Razgledajte besplatno mjesta u središnjoj Istri – Od Sv. Lovreča i Gračišća do Tinjana, Pazina i Pićna

Nataša Ravnić

Još jedna svjetska medalja stiže u POREČ: Novi velik uspjeh kuglačice Nataše Ravnić