in

Razgledajte besplatno mjesta u središnjoj Istri – Od Sv. Lovreča i Gračišća do Tinjana, Pazina i Pićna

Foto HelloIstria - Sveti Lovreč

Turistička zajednica središnje Istre tijekom lipnja, kolovoza i rujna organizira besplatne razglede gradića na vlastitome području – Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Central Istria free walk tour odvijat će se na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča za Istarsku županiju.

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom prema programu u nastavku:

Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.

Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće j eposjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej IstreiMuzejgrada Pazina, uz nadoplatu.

Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv.Petru u Šumi. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta – Istarski tanjur i čaša vina

Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji „Gušti Lovreča“. 

Više informacija dostupno je na www.central-istria.com, a prijave su moguće putem elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na brojeve telefona +385 (0) 52 621 045; +385 (0) 98 9828045.

Horizont Poreč organizira školu jedrenja za djecu iz Žminja i Tinjana

policija traka prometna nesreća

On nije nikad položio, a ona mrtva pijana: U Musaležu kod Poreča sudar motocikla i teretnog automobila