in

OPREZ! Pred vozača istrčalo krdo divljih svinja. Drugi naletio na zeca

Ilustracija - Divlje svinje s malim prascicima - Photo: Srećko Niketić/PIXSEL

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Na području Ližnjana su jučer zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 18.55 sati kada je 41-godišnjaku, koji je upravljao automobilom Volkswagen, zagrebačke registracijske oznake, u Ulici Sv. Mihovila istrčalo krdo divljih svinja na kolnik. Jedna životinja udarila je u vozilo i uginula.

Potom je oko 20.10 sati u Jadreškima 30-godišnjak automobilom Alfa, pulske registracijske oznake naletio na zeca koji je nakon udara u automobil uginuo. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, objavila je istarska policija 28. veljače 2023.

BOOKTIGA

“Ljutiš li se često?” – Nova priča za djecu u porečkoj knjižnici

policija mup metal aluminij bakar krađa

Traže se kradljivci metalnih i aluminjskih predmeta, kuhinjskih predmeta, mesinganih ventila, vodomjera…