in

Optužnica i istražni zatvor za 42-godišnjaka zbog droge i traženje seksualnih usluga od maloljetnice

Ilustracija - Photo: Davor Javorović/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 6. ožujka 2023., nakon završene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1980.) zbog počinjenog jednog produljenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, jedno kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava i jedno kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta podvođenjem djeteta.

Optužnicom se okrivljenog 42-godišnjaka tereti da je 7. prosinca 2022. u Puli, protivno odredbi članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri daljnje prodaje držao 25,5 grama droge MDMA; 70 tableta (ecstasyja; 8,9 grama marihuane; 7,0 grama hašiša; jednu preciznu digitalnu vagu te novčani iznos od 14.520 kuna u raznim apoenima, koji je proistekao prodajom droge.

Okrivljenog 42-godišnjaka se optužnicom tereti i da je dvjema žrtvama kaznenog djela mlađim od 18 godina, u više navrata u Puli, od srpnja 2022. godine do 7. prosinca 2022. davao na trošenje drogu MDMA, amfetamin i marihuanu. Optužnicom se okrivljenog 42-godišnjaka tereti i da je žrtvu kaznenog djela mlađu od 18 godina, od srpnja 2022. godine do 7. prosinca 2022. udarao po tijelu i upućivao joj prijetnje, kao i da je tražio pružanje seksualnih usluga nudeći joj novac, što je maloljetna žrtva kaznenog djela odbila.

Općinski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 6. ožujka 2023. protiv okrivljenog 42-godišnjaka produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH.

Ilustracija - Foto Niek Verlaan za Pixabay violina

Dani gudača Umjetničke škole Poreč: Niz koncerata i seminara za učenike i roditelje

policijski auto

Predstavio se kao policajac i pokušao prevariti 83-godišnju ženu