in

Ostala bez 60.200 kuna: Nasjela na priču ‘američkog liječnika’

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju  u sumnjive novčane transakcije. Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, provode kriminalističko istraživanje koje se odnosi na kazneno djela prijevare. Riječ je o prijevari putem društvene mreže kojom je oštećena 73-godišnja hrvatska državljanka.

Naime, oštećena je u listopadu preko društvene mreže upoznala mušku osobu koja se predstavila kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu. Spomenuti je oštećenu doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je oštećena i učinila no paket do danas nije primila.
Počinjenim kaznenim djelom 73-godišnjakinja je oštećena na novčani iznos od oko 60.200 kuna.

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju  u sumnjive novčane transakcije. Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju  i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni.
U slučaju sumnje da je na njihovu štetu počinjeno kazneno djelo pozivamo građane da se jave u najbližu policijsku postaju.

Pri kraju gradnja sustava javnog navodnjavanja Červar Porat -Bašarinka vrijednog 120 milijuna kuna

Pri kraju gradnja sustava javnog navodnjavanja Červar Porat -Bašarinka vrijednog 120 milijuna kuna

Ilustracija - Foto Kenneth za Pexels pas napušteni životinja

Prijatelji životinja traže zatvorsku kaznu za one koji napuštaju životinje