in

Osumnjičen da je silovao vlastitu majku i prijetio joj smrću. Godinama je i tukao

Ilustracija - Foto PublicDomainPictures za Pixabay

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor 25-godišnjaku osumnjičenom da je dva puta silovao majku, dok je jedno djelo ostalo u pokušaju, piše Dalmatinski portal.

Ta tri slučaja su iz 2020. godine i utvrđeni su tijekom kriminalističkog istraživanja nakon što je majka mladića prijavila za obiteljsko nasilje. Mladić je osumnjičen da je posljednje četiri godine maltretirao majku tražeći novac, a kada bi mu ga odbila dati, udarao ju je nogama i rukama.

Prošlog tjedna sin je ponovno napao majku nakon što joj je prigovarao jer nije skuhala ručak. Majku je udario po glavi i tijelu, čupao je za kosu i povlačio. Žena je zadobila lakše ozljede. Nakon dva dana, dok je gledao televiziju i komentare o nekom ubojstvu, majci je poručio da će je “rasparati na isti način”, piše Dalmatinski portal.

Sudac je 25-godišnjaku odredio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela s obzirom na to da nasilje nad žrtvom traje već neko vrijeme. Također, okrivljeni je iskazao upornost i bezobzirnost u činjenju kaznenih djela te je razvio i ovisnost o alkoholu i opijatima i u takvom stanju počinio kaznena djela, navodi Dalmatinski portal a prenosi Index.hr.

šrajk vrtić vrsar

ŠTRAJK U VRSARU: Sastanak sindikata i osnivača na pola urodio plodom. Vraćaju se na posao pod jednim uvjetom

Foto TZ Barban

BARBAN: Donirano čak 1.500 tombola za potrebite na koncertu „Srce na dlanu“ na Smotri vina