in

ŠTRAJK U VRSARU: Sastanak sindikata i osnivača na pola urodio plodom. Vraćaju se na posao pod jednim uvjetom

Štrajkaški odbor u vrtiću u Vrsaru

Štrajk u vrtiću Tići u Vrsaru i Funtani počeo je 6. svibnja, a krenuo je zbog prvotno neuspjelih pregovora oko povećanja plaća.

Nakon punih 25 dana jutros u 8 sati u Općini Vrsar održan je sastanak između načelnika Ivana Geromette u ime osnivača, te štrajkaškog odbora i predstavnika Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK) sastanak na čelu sa sindikalnom povjerenicom Adrijanom Ivković. Sastanak je održan na inicijativu sindikata.
Ivković otkriva da ostaju u štrajku najmanje do ponedjeljka, kada čekaju očitovanje osnivača vezano za plaćanje dana provedenih u štrajku. Ne bude li dogovor postignut oko toga, nastavit će sa štrajkom a ako odluče da će im dane u štrajku platiti – u utorak se vraćaju na posao.
Podsjetimo još jednom da su Sindikat obrazovanja, medija i kulture traži potpuno izjednačavanje plaća zaposlenih u vrtiću s plaćama zaposlenih u osnovnim školama, a sve sukladno članku 51. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Evo što su dogovorili jutros.

-Načelnik Gerometta ponudio je povećanje plaća po staroj zakonskoj uredbi, odnosno 1.513 eura bruto. Također, ponuđeno nam je potpisivanje kolektivnog ugovora i dobra volja za dodatnim usklađivanjem plaća nakon sezone, kazala nam je sindikalna povjerenica Ivković, inače odgajateljica u vrtiću u Funtani.
Na sastanku su bili osim Geromette sa suradnicima i povjerenice Ivković još i predsjednica SOMK-a Božica Žilić, Damir Lučić iz Samostalnih sindikata Hrvatske, članice štrajkaškog odbora, potom ravnateljica vrtića Tići Manuela Janko i pročelnica Općine Funtana Korin Liović. Naime, vrtić Tići djeluje u Vrsaru i Funtani.

Zatražili smo i izjavu načelnika Geromette, koju ćemo objaviti naknadno, kada je dobijemo.

Foto Tanja Kocijančić

Najbolji hrvači svijeta u Poreču: Među njima i četverostruki olimpijski pobjednik s Kube

Ilustracija - Foto PublicDomainPictures za Pixabay

Osumnjičen da je silovao vlastitu majku i prijetio joj smrću. Godinama je i tukao