in

Otkrili kućnu plantažu marihuane

Foto Policijska uprava istarska

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja muškarac je priveden u pritvorsku jedinicu

VIDEO, FOTO: PU istarska

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 54-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici Policijske postaje Rovinj 19. prosinca obavili su pretragu doma i prostora na području Rovinja koje koristi osumnjičeni te su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili kako je muškarac proizvodio drogu radi daljnje preprodaje.

Foto Policijska uprava istarska droga marihuana
Foto Policijska uprava istarska

Naime, prilikom provođenja dokaznih radnji, policijski službenici su u tri zatvorena sastava za uzgajanje biljaka s pripadajućom opremom za osvjetljavanje i ventilaciju (tzv. Grow box) pronašli 48 stabljika indijske konoplje pojedinačnih visina od 54 do 115 centimetara. Također je pronađeno i nekoliko pakiranja sa sadržajem zelene biljne materije ukupne težine 1825,6 grama, te dvije precizne digitalne vage i novac za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 20. prosinca u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ove godine Policijska uprava istarska prijavila je više počinitelja za preprodaju droge. Nakon uspješno završenih kriminalističkih istraživanja u srpnju 2022. kada su policijski službenici pronašli nasade indijske konoplje kod Pazina i u rujnu na području Buzeta, ovo je treće otkrivanje većih nasada indijske konoplje ove godine na području policijske uprave. Podsjećamo, ovo je ujedno i druga veća zapljena ovoga mjeseca nakon što su policijski službenici početkom prosinca na području Pule pronašli više od 22 kilograma marihuane i više od tristo grama kokaina te će policijski službenici i dalje nastaviti intenzivno raditi na pronalasku preprodavača droge i suzbijanju problematike zlouporabe droga.

Izvor PU istarska

Foto Policijska uprava istarska
Foto Policijska uprava istarska

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Nabavila lažne dozvole za sezonski rad stranaca

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

Pulska bolnica zabranila posjete pacijentima