in

Otkriveni svi napadači koji su palicom pretukli 69-godišnjaka usred bijela dana u Puli

Ilustracija - Foto Pixabay

Policijski službenici utvrdili su da se šest osoba potuklo na ulici te su na taj način narušili javni red i mir građana

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje vezano za tučnjavu koja se 10. veljače dogodila na raskrižju Marulićeve i Kranjčevićeve ulice u Puli.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se oko 14.40 sati u Marulićevoj ulici 42-godišnjak i 39-godišnjak verbalno sukobili s 58-godišnjom ženom, koja je o tome obavijestila svoje ukućane. Uskoro su na mjesto događaja pristigli 69-godišnjak i maloljetnik te se 69-godišnjak verbalno i fizički sukobio s dvojicom muškaraca. Jedan od muškaraca otišao je tada po pomoć i vratio se s 44-godišnjakom i 29-godišnjakom, a sva trojica bila su naoružana palicama te su napali starijeg muškarca i maloljetnika. Sukob je primijetio i jedan od prolaznika, 35-godišnjak, koji je stao u obranu 69-godišnjaka i maloljetnika te je palicom fizički napao četvoricu muškaraca.

Zbog zadobivenih ozljeda 69-godišnjak je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Drugi sudionici događaja nisu zatražili liječničku pomoć.
Policija je istog dana privela u policijsku postaju 39-godišnjaka i 44-godišnjaka, dok je preostale napadače pronašla tijekom ovog tjedna.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu protiv šest osoba, i to protiv 69-godišnjaka radi narušavanja javnog reda i mira, a protiv 42-godišnjaka, 39-godišnjaka, 44-godišnjaka, 29-godišnjaka i 35-godišnjaka radi težeg oblika prekršaja, odnosno drskog ponašanja.

Što se tiče 44-godišnjaka, njega je policija prijavila i zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje, s obzirom da je 12. veljače prijetio policijskim službenicima koji su poduzimali mjere traganja za preostalim sudionicima događaja.  

RIJEČ PSIHOLOGA: Uloga privrženosti u partnerskim odnosima

Besplatna šetnja “Doživi Motovun” povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča