in

Besplatna šetnja “Doživi Motovun” povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

Motovun

U nedjelju, 21. veljače, s početkom u 12 sati, u Motovunu će besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča (engl. International Tourist Guides Day)

Motovun

Turistička zajednica Općine Motovun u suradnji s iskusnim turističkim vodičem Deanom Prodanom (Gozdan) organizirala je interpretacijsku šetnju kroz starogradsku jezgru Motovuna. 

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Montonom ~ “Gradom u gori” vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

U sklopu interpretacijske šetnje bit će moguće posjetiti srednjovjekovnu Gradsku tiskaru Antico, smještenu na glavnom gradskom trgu, gdje će vas tiskar Jure u kratkim crtama upoznati s osnovama tradicionalne tehnike ručnog tiskarstva na replici Gutenbergovog stroja. 

Polazišna točka za interpretacijsku šetnju bit će kod gornjeg groblja, na samom ulazu u srednjovjekovnu jezgru. Zbog postojećih epidemioloških mjera broj sudionika ture ograničen je na 22 osobe, zbog čega je prijava obavezna, a prijaviti se možete preko sljedećeg obrasca: https://bit.ly/37jtvq0.   

Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču. 

Otkriveni svi napadači koji su palicom pretukli 69-godišnjaka usred bijela dana u Puli

TAR: Općina daje u zakup dva poslovna prostora