in

Palio smeće i stari namještaj pa izazvao požar

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Policija upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru

Policija će prijaviti 49-godišnjeg muškarca radi paljenja vatre u vrijeme zabrane loženja vatre na otvorenom prostoru. Naime, u utorak, 1. rujna oko 16.20 sati, muškarac je na zemljištu nedaleko stambenih i poslovnih objekata u Ulici Dolinka u Puli zapalio smeće i ostatke namještaja, unatoč zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru. Požar su ugasili pulski vatrogasci oko 17.10 sati, a policija će protiv 49-godišnjaka podnijeti obavijest o počinjenom prekršaju Inspektoratu unutarnjih poslova Ravnateljstva civilne zaštite.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.

Podsjećamo da su najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote. Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Izvor: PU istarska

BADERNA: Razbojnik opljačkao benzinsku postaju

Zatvara se promet od ST. PORTUN do KOSINOŽIĆA – Uskoro nastavak gradnje kanalizacije vrijedne 3 milijuna kuna