in

Zatvara se promet od ST. PORTUN do KOSINOŽIĆA – Uskoro nastavak gradnje kanalizacije vrijedne 3 milijuna kuna

Ilustracija

Odvodnja Poreč izvijestila je da će se u ponedjeljak, 7. rujna, nastaviti gradnja dijela sustava odvodnje i vodoopskrbe naselja Kosinožići u trupu lokalne ceste LC 50046.

I ovaj projekt kao i prethodni radi se u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno  provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako će  se  paralelno sa izvođenjem radova na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna izvoditi i radovi na izgradnji prve dionice vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna. U zoni obuhvata radova izvršiti će se i proširenje lokalne ceste na prosječnu ukupnu širinu od 4,50 m, a financirano od strane Grada Poreča.

U sklopu navedenih radova predviđen je dovršetak izgradnje dijela gravitacijskog kolektora otpadnih voda K-3 u dužini od 860 m’ i izgradnja dijela tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m’, te izgradnja vodovodne mreže u dužini od 564 m’.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna, podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj  dužini  od 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2.5 km glavnog kolektora na dionici  St. Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.

Tijekom izvođenja radova na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora dionica lokalne ceste LC 50046 Kosinožići – Antonci bit će zatvorena za sav promet.

Zatvara se promet od ST. PORTUN do KOSINOŽIĆA - Uskoro nastavak gradnje kanalizacije vrijedne 3 milijuna kuna

Kako se radovi planiraju izvoditi u dvije faze, u prvoj fazi radova promet za naselja Kosinožići i Vežnaveri odvijat će se pod privremenom regulacijom obilazno preko naselja Nova Vas. Po završetku prve faze radova za dio naselja Kosinožići  promet će se preusmjeriti dvosmjerno preko naselja Antonci.

Suradnja Odvodnje, Istarskog vodovoda i Grada Poreča zajedničkim će investicijama omogućiti istovremeno izvođene radova u vodoopskrbi i odvodnji te proširenju prometnice za dobrobit lokalne zajednice i stanovništva, kako se prometnice ne bi prokopavale i zatvarale u više navrata.

Ugovoreni rok za izvođenje predmetnih radova je 110 kalendarskih dana.

Odvodnja Poreč i ostali sudionici u gradnji poduzet će sve potrebne mjere kako bi se radovi dovršili čim je prije moguće, a očekivani rok završetka radova je krajem prosinca.

Iz Odvodnje mole građane za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova građani mogu zvati Odvodnju na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr.

Palio smeće i stari namještaj pa izazvao požar

Palio smeće i stari namještaj pa izazvao požar

TINJAN: Počeo ljetni Festival istarskog pršuta - večeras nastupa Top of The Pops, a sutra Duo Magnolia i Replay band

Otkazan Sajam pršuta u Tinjanu