in

Pas u Istri istrčao iz dvorišta i ugrizao 73-godišnjakinju. Evo što kažu iz policije

Ilustracija - Foto Ulrike Mai za Pixabay

Policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom kako one ne bi nekoga ozlijedile

Istarska policija ovog je vikenda evidentirala tri prekršaja držanja životinja bez nadzora, a u dva slučaja psi su nasrnuli na ljude i lakše ih ozlijedili.

U subotu 10. veljače oko 19.30 sati, u Klesarskoj ulici u Bujama, pas u vlasništvu 52-godišnjaka izašao je iz otvorenog dvorišta i ugrizao 73-godišnjakinju koja je šetala svog psa na povodcu. Policija je vlasnika psa procesuirala radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će o događaju obavijestiti veterinarsku inspekciju.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom kako one ne bi nekoga ozlijedile.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu za životinje, objavila je istarska policija 12. veljače 2024.

droga kokain policija mup

Dilericu u Istri ulovili jer joj je pas istrčao na cestu – Progutala paketić s drogom i pokušala pobjeći

euro novac pixabay

POREČ: Htio prodati mobitel na internetu pa naletio na prevarante. Ostao bez puno novca