in

POREČ: Htio prodati mobitel na internetu pa naletio na prevarante. Ostao bez puno novca

Foto Pixabay - Ilustracija

Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke

Porečka je policija zaprimila prijavu 37-godišnjaka koji je prevaren prilikom prodaje preko interneta za više stotina eura.

Naime, 37-godišnjak je preko internetskog oglasnika objavio oglas za prodaju mobitela.  Nakon toga mu se javila žena s kojom je dogovorio prodaju mobitela putem dostavne službe. Muškarac je potom od dostavne službe dobio poveznicu u koju je upisao podatke sa svoje kartice. Kako mu  je  s računa u nekoliko navrata skinut novčani iznos od više stotina eura, shvatio je da je prevaren te  je događaj prijavio policiji.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, objavila je istarska policija 12. veljače 2024.

pas psi pixabay ilustracija

Pas u Istri istrčao iz dvorišta i ugrizao 73-godišnjakinju. Evo što kažu iz policije

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

POREČ: Kod Nove Vasi s 2,22 promila sletio s ceste i udario u kamen. Uhitili su ga