in

Petero mladih iz tri države lažirali PCR testove

Ilustracija MUP

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, bujska je policija utvrdila sumnju da su 24-godišnji španjolski državljanin, dvije španjolske državljanke u dobi od 23 i 21 godinu, 23-godišnji sirijski državljanin i 22-godišnja državljanka Srbije počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Naime, oni su u ponedjeljak, 26. travnja oko 13.20 sati, pristigli na granični prijelaz Kaštel te su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testa. Budući da su policijski službenici posumnjali u vjerodostojnost nalaza, obavili su provjere sa zdravstvenom ustanovom koja je navodno obavila testiranje te su utvrdili kako pod spornim kontrolnim brojevima nisu obavljena testiranja osoba. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su kako su nalaze izradili sami strani državljani, i to na prijenosnom računalu, kopirajući jedan originalni nalaz PCR testa.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, policija će protiv osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Istarska županija aktivna članica skupine “Opservatorij institucionalnog talijanskog jezika izvan Italije”

POREČ: Uhićen zbog vožnje bez dozvole