in

Pijan izazvao prometnu nesreću u Istri u kojoj je ozlijeđeno sedam osoba

Ilustracija MUP

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

U dane vikenda, od 6. do 8. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osoba i deset s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su teške, a 11 osoba lakše tjelesne ozlijede. U tri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Jedna od tih nesreća dogodila se u subotu, 7. listopada oko 19.25 sati, na području Raše, a u njoj je ozlijeđeno sedam osoba.

Nesreća se dogodila kada je 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim vozilom, pulske registracijske oznake, državnom cestom iz smjera Mosta Raša prema Bršici. Vozač je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.55 promila te je u blagom zavoju prešao na lijevu prometnu traku, gdje se sudario s osobnim automobilom, pulske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. Od siline udarca, oba vozila izletjela su van kolnika. U nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača, kao i pet putnika iz osobnog automobila, državljana Sirije u dobi od 25 do 39 godina.

Protiv državljanina Bosne i Hercegovine koji je izazvao prometnu nesreću, pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 324 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno sedam vozača i osam vozila. Utvrđeno je 159 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 75 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 25 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 6 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja,
  • neregistrirano i teh. neispravno vozilo – 8 prekršaja
  • ostali prekršaji – 36 prekršaja

Izvor Policijska uprava istarska

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

NOĆ U ISTRI: Vozač imao 2 promila, suvozačica vrijeđala policajce. Uhitili su je

plaža tz poreč lotosi

Babljem ljetu bliži se kraj. Objavljeno kada će kiša